Wat zegt de wet?

Juridische uitgave Plets & van Eeckhoutte

De aanpak van alcohol en andere drugs in de werksfeer kan niet los gezien worden van juridische aspecten. Wat juridisch mag en niet mag vormt de contouren voor een geslaagd en correct alcohol- en drugbeleid. VAD hecht hier veel belang aan. Reeds in 1999 werd de eerste VAD-uitgave met alle juridische aspecten over alcohol- en druggebruik op en rond het werk gerealiseerd, met name "Juridische Handvatten voor het gebruik en misbruik van alcohol en andere drugs op het werk", geschreven door Isabel Plets (assistente arbeidsrecht, vakgroep sociaal recht UGent & advocate, Lydian Brussel) en prof. Willy van Eeckhoutte (buitengewoon hoogleraar, vakgroep sociaal recht UGent & advocaat Hof van Cassatie). In september 2005 verscheen er een eerste herziene versie. Regelgeving is immers onderhevig aan veranderingen.

In deze uitgave van 2010, opnieuw met medewerking van Isabel Plets en Willy van Eeckhoutte, vindt u zowel een update van de bestaande tekst, alsook de uitbreiding en aanpassing ervan als gevolg van Cao 100. U kan dit document gratis downloaden. Net zoals voor de overige informatie van deze site, vragen wij u uitdrukkelijk om een correcte bronvermelding.

De publicatie 'Omgaan met het gebruik van alcohol en andere drugs op en rond het werk: de juridische regels' (december 2010) vindt u hier (pdf - 732 kb).

 

Cases

Vlaamse overheid

“Alcohol- en drugbeleid in de Vlaamse overheid”

Cao 100 als belangrijke inspiratiebron.

Vlaamse overheid, Departement Bestuurszaken / Afdeling Preventie en Bescherming

Lees meer

Blijf op de hoogte

Schrijf u in en blijf op de hoogte van nieuws over alcohol en drugs op het werk.